Ikke tømme drivstofftanken

En vanlig feil mange gjør når de skal lagre båten for vinteren, er å tømme drivstofftanken. Dette kan føre til at det dannes kondens i tanken, som igjen kan føre til rust og korrosjon. I tillegg kan det være vanskelig å få start på båten igjen når våren kommer, da det kan være vanskelig å få drivstoffet til å nå motoren. Det anbefales derfor å fylle drivstofftanken helt opp før vinterlagring, og tilsette et drivstoffstabiliseringsmiddel for å forhindre at drivstoffet brytes ned.

Ikke beskytte mot frost

En av de største feilene man kan gjøre når man lagrer båten om vinteren, er å ikke beskytte den mot frost. Dette kan føre til alvorlige skader på båten, som for eksempel sprengte rør og motorblokker. Det er derfor viktig å sørge for at båten er tilstrekkelig beskyttet mot kulde og frost. Dette kan gjøres ved å tømme alle rør og slanger for vann, samt å tilsette frostvæske i motoren og andre deler av båten som kan bli utsatt for frost. Det er også viktig å sørge for at båten er tett og godt isolert, slik at kulden ikke kan trenge inn og forårsake skader.

Ikke dekke til båten

Mange tror at det å dekke til båten er en god idé for å beskytte den mot vinterens elementer. Men faktum er at det kan føre til fuktighet og mugg inne i båten. Hvis du dekker til båten, vil ikke luften kunne sirkulere fritt, og fuktighet vil samle seg inne i båten. Dette kan føre til skade på interiøret og elektronikken. Det er bedre å la båten stå åpen og la luften sirkulere fritt. Hvis du vil beskytte båten mot snø og is, kan du heller bruke en presenning som er festet til båten med strikker eller tau.

Ikke fjerne elektronikk

Mange båteiere tror at det er lurt å fjerne all elektronikk fra båten før vinterlagring. Dette kan imidlertid føre til problemer når båten skal tas i bruk igjen. Elektronikk som er koblet til båtens batteri, som for eksempel GPS, kan miste innstillinger og må kalibreres på nytt. I tillegg kan det være vanskelig å finne riktig plassering for elektronikken når den skal monteres tilbake i båten. Det er derfor lurt å la elektronikken være på plass og sørge for at den er beskyttet mot fuktighet og kulde.

Ikke sjekke båten jevnlig

Det er viktig å sjekke båten jevnlig selv om den er lagret for vinteren. Dette kan bidra til å oppdage eventuelle problemer tidlig og forhindre større skader. Sørg for å sjekke båten minst en gang i måneden, og se etter tegn på fuktighet, lekkasjer eller skader på utstyret. Det kan også være lurt å starte motoren og la den gå i noen minutter for å sikre at den fungerer som den skal. Ved å ta disse enkle trinnene kan du spare deg for unødvendige reparasjonskostnader og sørge for at båten er klar til å brukes når våren kommer.